منحنی های رشد در کودکان و نوجوانان علاوه بر پایش سلامت آنان در مقاطع مختلف سنی، معیارهایی برای انجام اقدامات پیشگیرانه و یا درمانی و همچنین پیشگویی کننده وضعیت سلامت آنها در سنین بالاتر هستند.
عمده منحنی های رشد موجود مورد تایید مجامع علمی برمبنای جمعیتهای غیرایرانی و عمدتا غربی ترسیم شده اند. لذا دانستن اینکه کدام معیار در جمعیت ایرانی کاربرد دارد از اهمیت ویژه ای در حوزه سلامت برخوردار است.
مطالعه قند و لیپید تهران به عنوان طولانی ترین مطالعه آینده نگر کشور و منطقه، این امکان را فراهم آورده تا با بررسی طولی نتایج در طی قریب به دو دهه، بتوان نتیجه گیری صائب و مبتنی بر شواهدی را به دست آورد.
دو معیار مهم این ارزیابیها در خصوص وزن کودکان متعلق به فدراسیون جهانی چاقی و مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها ایالات متحده هستند که از درجه اعتبار علمی بالایی نسبت به سایر معیارها برخوردارند.
دکتر فرهاد حسین پناه، عضو هیات علمی و پژوهشگر مرکز تحقیقات چاقی طی بررسی داده های مطالعه قند و لیپید تهران به مقایسه همخوانی این دو معیار در پیش بینی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی کودکان ایارانی پرداخته و نهایتا نتیجه میگیرد که منحنی پیشنهادی فدراسیون جهانی چاقی انطباق بیشتر و اعتبار بالاتری برای جمعیت ایرانی برخوردار است.
نتیجه این مطالعه به متخصصان امر برای اتخاذ تصمیمات پیشگیری کننده و یا احتمالا درمانی با درجه اعتبار بالاتر کمک میکند.